Ce sunt Administratorii?

Administratorii sunt persoanele cărora li se atribuie cel mai înalt nivel de control asupra întregului panou de comenzi de pe site. Aceste persoane pot controla toate modulele destinate bunei funcționări a forumului, printre acestea regăsindu-se setarea permisiunilor, interzicerea utilizatorilor, crearea de grupuri de utilizatori sau moderatori etc. De asemenea, administratorii dispun de puteri depline de moderator pe toate forumurile.

Înapoi sus

Ce sunt Moderatorii?

Moderatorii sunt persoanele (sau grupurile de persoane) cărora le revine sarcina de a se ocupa de buna desfășurare a activității zilnice pe forumuri. Aceștia au puterea de a edita sau șterge postări și de a bloca, debloca, muta, șterge și împărți topic-urile pe forumul pe care îl moderează. În general, moderatorii au rolul de  a împiedica oamenii să posteze sau să discute în afară subiectului sau să posteze materiale abuzive sau jignitoare.

Înapoi sus

Ce sunt Grupurile de Utilizatori?

Grupurile de Utilizatori reprezintă un mod prin intermediul căruia administratorii de forumuri pot grupa utilizatorii. Fiecare utilizator poate aparține mai multor grupuri (acest lucru diferă de majoritatea celorlalte panouri) și fiecărui grup i se pot atribui drepturi individuale de acces. Acest lucru face că administratorii să poată atribui mai ușor anumitor utilizatori calitatea de moderatori ai unui forum sau să le ofere acces la un forum privat etc.

Înapoi sus

Cum mă înscriu într-un Grup de Utilizatori?

Pentru a te alătura unui Grup de Utilizatori, apasă pe linkul Grupului de Utilizatori din partea superioară a paginii (în funcție de designul template-ului), unde poți vizualiza toate Grupurile de Utilizatori. Nu toate Grupurile beneficiază de acces garantat, unele fiind închise și unele pot chiar să aibă membri ascunși. Dacă accesul este permis, poți solicita să te alături apăsând pe butonul corespunzător. Moderatorul Grupului de Utilizatori va trebui să îți aprobe cererea, acesta având dreptul de te întreba care este motivul pentru care dorești să te alături Grupului. Te rugăm să nu deranjezi un moderator de grup dacă acesta îți respinge cererea, pentru că aceștia pot avea motive întemeiate pentru care îți poți respinge solicitarea.