De ce nu mă pot autentifica?

Te-ai gândit să te înregistrezi mai înainte? Serios vorbind, trebuie să te înregistrezi pentru a te autentifica în cont. Ți-a fost interzis accesul pe forum (ți se va afișa un mesaj în cazul în care se întâmplă acest lucru)? Dacă da, atunci ar trebui să contactezi administratorul site-ului sau administratorul forumului pentru a afla care este motivul. Dacă te-ai înregistrat și nu ți s-a interzis accesul și continui să nu te  poți conecta, verifică-ți numele de utilizator și parola. De obicei, aceasta este problema, iar dacă acestea sunt în regulă, atunci îți recomandăm să contactezi administratorul de rețea, pentru că este posibil să ai niște setări de configurare incorecte.

Înapoi sus

De ce trebuie să mă înregistrez?

Este posibil să nu ți se solicite acest lucru, pentru că depinde de administratorul forumului dacă trebuie să te înregistrezi pentru a posta mesaje. Cu toate acestea, înregistrarea îți va oferi acces la funcțiile suplimentare care nu sunt disponibile pentru utilizatorii din categoria guests/ oaspeți, cum ar fi setarea unor imagini la avatar, schimbul de mesaje private, posibilitatea de a trimite e-mailuri altor utilizatori, abonarea la grupul de utilizatori etc. Din moment ce este nevoie de numai câteva momente pentru a completa formularul de  înregistrare, îți recomandăm să faci acest lucru.

Înapoi sus

De ce mă deconectez automat?

Dacă nu ai bifat câmpul „Conectează-mă automat” atunci când te conectezi, perioada de conectare va fi una limitată. Acest lucru previne utilizarea abuzivă a contului tău de către alte persoane neautorizate. Pentru a rămâne conectat bifează caseta în timpul conectării. Nu recomandăm bifarea acestei opțiuni dacă accesezi contul de pe un computer partajat, de ex. dintr-o bibliotecă, de la un internet cafe, campus universitar, rețele publice, etc.

Înapoi sus

Cum pot să împiedic că numele meu de utilizator să apară în listele cu utilizatori online?

La profilul tău vei găsi opțiunea „Ascunde-mi statusul online” –  dacă activezi această opțiune, statusul tău va fi vizibil numai administratorilor sau doar ție.  Pentru ceilalți utilizatori vei fi considerat un utilizator ascuns.

Înapoi sus

Mi-am pierdut parola!

Nu te panica! Cu toate că parola ta nu mai poate fi recuperată, aceasta poate fi resetată. Pentru a realiza acest demers, accesează pagina de autentificare și apasă butonul „Am uitat parola”, urmează instrucțiunile și ar trebui să revii online în cel mai scurt timp

Înapoi sus

M-am înregistrat, dar nu mă pot conecta!

Mai întâi verifică dacă ai introdus numele de utilizator și parolă în mod corect. Dacă acestea sunt în regulă este posibil să fi survenit una dintre următoarele două situații. Dacă este activată opțiune de support COPPA și ai apăsat pe linkul „Am vârsta sub 13 ani” în timp ce te înregistrezi, va trebui să urmezi instrucțiunile pe care le-ai primit. Dacă nu aceasta este problema, atunci poate fi vorba despre contul tău care trebuie activat? Unele forumuri pot impune că toate noile înregistrări să fie activate, fie de ține, fie de către administrator, înainte de a te putea conecta. În momentul înregistrării, se va menționa dacă este necesară activarea. Dacă ți s-a trimis un e-mail în acest sens, urmează instrucțiunile, iar dacă nu ai primit e-mailul, atunci, poate că adresa de e-mail furnizată nu a fost una validă? Unul dintre motivele pentru care este solicitată activarea este reducerea posibilității că utilizatorii să nu abuzeze în mod anonim de site. Dacă ești sigur că adresa de e-mail pe care ai folosit-o este validă, atunci îți recomandăm să contactezi administratorul forumului.

Înapoi sus

M-am înregistrat în trecut, dar nu mă mai pot conecta ?!

Iată care sunt cele mai probabile motive pentru care se întâmplă acest lucru:  ai introdus un nume de utilizator sau o parolă incorectă (verifică-ți adresa de e-mail pe care ai folosit-o la înregistrare) sau administratorul ți-a șters contul din anumite motive. Dacă motivul este acesta, se prea poate că nu fi postat nimic pe forum până acum? Se obișnuiește ca administratorii să elimine în mod periodic utilizatorii care nu au postat nimic pentru a reduce dimensiunea bazei de date. Încerca să te înregistrezi din nou și de dată această, implică-te în discuții.